Nieuws

Filter op thema

Filter op categorie

Aan de slag voor een gezonder bedrijfsrestaurant!

Medewerkers vitaler maken? Dan helpt het om een gezonde keuze in het bedrijfsrestaurant gemakkelijker en vanzelfsprekender te maken. In de handleiding die Veneca opstelde in het kader van het onderzoek “Het gezonde bedrijfsrestaurant” staan de vier stappen op een rij om medewerkers te verleiden een gezonde optie te kiezen.

Downloaden

Nudging and social marketing techniques encourage employees to make healthier food choices

Op basis van het onderzoek “Het gezonde bedrijfsrestaurant”, dat in opdracht van Veneca is uitgevoerd, schrijven onderzoekers van de Vrije Universiteit in een internationale publicatie over de lessen uit een pilot in dertig Nederlandse bedrijfsrestaurants. De boodschap: kleine aanpassingen in de omgeving kunnen consumenten al verleiden om gezonde keuzes te maken.

Hoe verleidt u tot gezondere keuzes in het bedrijfsrestaurant?

In opdracht van Veneca verrichtte de Vrije Universiteit onderzoek naar de mogelijkheden om gezond eten en drinken op het werk te stimuleren. Het onderzoek bevat ook een praktische handleiding voor werkgevers die een gezonde keuze in het bedrijfsrestaurant aantrekkelijker willen maken.

Verleid worden om gezonder te lunchen op het werk

In het bedrijfsrestaurant is vaak veel keuze. De plek waar we dagelijks lunchen speelt een belangrijke rol in een gezond eetpatroon. Hoe kunnen werkgevers hun werknemers verleiden om gezonder te eten? De factsheet “Verleid worden om gezonder te lunchen op het werk” vat de uitkomsten van het onderzoek “Het gezonde bedrijfsrestaurant” samen, inclusief de praktische tips en adviezen.