Nieuws

Filter op thema

Filter op categorie

Aan de slag voor een gezonder bedrijfsrestaurant!

Medewerkers vitaler maken? Dan helpt het om een gezonde keuze in het bedrijfsrestaurant gemakkelijker en vanzelfsprekender te maken. In de handleiding die Veneca opstelde in het kader van het onderzoek “Het gezonde bedrijfsrestaurant” staan de vier stappen op een rij om medewerkers te verleiden een gezonde optie te kiezen.

Downloaden

Nieuwe cao contractcatering

Veneca is tevreden met de afspraken die gemaakt zijn in een nieuwe cao contractcatering. Werknemers ontvangen een loonstijging die op het gemiddelde ligt van andere sectoren en daardoor passend is bij de ontwikkelingen binnen de sector. Ook zijn er goede afspraken gemaakt op het terrein van duurzame inzetbaarheid.

Veneca neemt deel aan Trusted Source project over betrouwbare data

Veneca leden willen de lat steeds hoger leggen op het gebied van duurzaamheid. Daarom werkt Veneca mee aan een pilot Trusted Source om voor de catering een praktisch raamwerk te ontwikkelen om herkomst en data van klimaatemissies van producten in te verzamelen en te delen door de keten heen.

Nudging and social marketing techniques encourage employees to make healthier food choices

Op basis van het onderzoek “Het gezonde bedrijfsrestaurant”, dat in opdracht van Veneca is uitgevoerd, schrijven onderzoekers van de Vrije Universiteit in een internationale publicatie over de lessen uit een pilot in dertig Nederlandse bedrijfsrestaurants. De boodschap: kleine aanpassingen in de omgeving kunnen consumenten al verleiden om gezonde keuzes te maken.

Hoe verleidt u tot gezondere keuzes in het bedrijfsrestaurant?

In opdracht van Veneca verrichtte de Vrije Universiteit onderzoek naar de mogelijkheden om gezond eten en drinken op het werk te stimuleren. Het onderzoek bevat ook een praktische handleiding voor werkgevers die een gezonde keuze in het bedrijfsrestaurant aantrekkelijker willen maken.