Lid worden van Veneca?

De leden van Veneca dagen elkaar uit en leggen de lat steeds hoger. We wisselen kennis en goede voorbeelden uit. Door samen te werken op thema’s die van belang zijn voor de hele sector, versterken we onze markt. Bovendien kunnen we als collectief optimale maatschappelijke meerwaarde creëren. Bijvoorbeeld als het gaat om goed werkgeverschap, gezonde voeding en een duurzame voedselketen.

Wie we zijn

De leden van Veneca verzorgen catering bij talloze bedrijven en organisaties, waaronder ministeries, scholen, zorginstellingen en in het vliegtuig. Samen maken we ons sterk voor een verantwoorde werkomgeving voor onze mensen, en een lekker, gezond en duurzaam aanbod voor onze gasten.

De leden van Veneca voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en staan bekend om hun innovatief vermogen en slagkracht. We bundelen onze krachten om samen – met elkaar én onze partners [link naar pagina over samenwerking] – innovatie en groei in de cateringsector te stimuleren en te realiseren. Een lidmaatschap van Veneca betekent direct toegang tot ons grote netwerk, onze expertise en een stem in onze lobbyactiviteiten.

Wat we doen

Veneca bundelt en activeert de kracht van het collectief vermogen van cateraars om uitdagingen op te pakken, inspiratie uit te wisselen en kennis te delen. We voeren het gesprek over uiteenlopende actuele thema’s. Bijvoorbeeld over een goede cao voor onze sector, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van onze mensen, een gezond aanbod voor bedrijfsrestaurants, vermindering van voedselverspilling en een transparante voedselketen. Daarnaast laten we wetenschappelijk onderzoek uitvoeren en gaan we via pilots aan de slag met innovaties.

Onze focus ligt op drie thema’s:

  • Goed werkgeverschap: als werkgeversorganisatie onderhandelt Veneca over een goede cao en zorgen we voor een goede pensioenregeling. Ook de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers en een inclusieve werkomgeving zijn voor Veneca belangrijke thema’s.
  • Gezonde voeding: we maken een gezonde voedingskeuze in de werkomgeving steeds vanzelfsprekender. Voor onze medewerkers, leveranciers, opdrachtgevers én gasten.
  • Duurzame catering: we werken aan een verdere groei van het duurzame aanbod in eten en drinken binnen de cateringsector.

Hoe we werken

Veneca is een open vereniging waarin elke stem telt. In het bestuur, de ledenvergaderingen, commissies en werkgroepen leveren de leden een actieve bijdrage aan de agenda en prioriteiten van de vereniging. De leden bepalen de thema’s waarop we ons richten en zijn nadrukkelijk betrokken bij de uitvoering ervan.

Om lid te worden van Veneca gelden een aantal criteria. Bijvoorbeeld dat de bedrijfscateraar werkt volgens de kwaliteitseisen en procedures van ISO 9001 en de Gedragscode van de Code Verantwoord Marktgedrag onderschrijft.

Meer weten over het lidmaatschap van Veneca?

Neem contact met ons op.