Nieuws

Filter op thema

Filter op categorie

Aan de slag voor een gezonder bedrijfsrestaurant!

Medewerkers vitaler maken? Dan helpt het om een gezonde keuze in het bedrijfsrestaurant gemakkelijker en vanzelfsprekender te maken. In de handleiding die Veneca opstelde in het kader van het onderzoek “Het gezonde bedrijfsrestaurant” staan de vier stappen op een rij om medewerkers te verleiden een gezonde optie te kiezen.

Downloaden

Veneca neemt deel aan Trusted Source project over betrouwbare data

Veneca leden willen de lat steeds hoger leggen op het gebied van duurzaamheid. Daarom werkt Veneca mee aan een pilot Trusted Source om voor de catering een praktisch raamwerk te ontwikkelen om herkomst en data van klimaatemissies van producten in te verzamelen en te delen door de keten heen.

Het klimaat op ons bord

In de publicatie “Het klimaat op ons bord” staan negen thema’s op een rij waarop de Alliantie Verduurzaming Voedsel actie onderneemt om de duurzaamheid van de voedselketen te versnellen. Het gaat om onderwerpen zoals het verminderen van CO2-uitstoot, het besparen van energie, het verkleinen van de water footprint en het terugdringen van verspilling.

Stamppotje vol duurzaamheid

Binnen de Alliantie Verduurzaming Voedsel werken bedrijven uit de gehele voedselketen samen aan verantwoorder en milieuvriendelijker eten en drinken. In de publicatie “Stamppotje vol duurzaamheid” vertelt de alliantie aan de hand van de ingrediënten van een oer-Hollandse stamppot wat de aanpak inhoudt.

Reductie voedselverspilling in Nederlandse cateringsector

Hoeveel voedsel wordt er precies verspild in de Nederlandse bedrijfscatering? Hoe komt dat? Welke maatregelen kunnen verspilling verminderen? Op die vragen geeft het rapport “Reductie voedselverspilling in Nederlandse cateringsector” de antwoorden. Het onderzoek is uitgevoerd door Wageningen University & Research in opdracht van Veneca.