Veneca steunt Nieuwe Nederlandse Lunchcultuur

De Nederlandse lunch bevat nauwelijks groenten. Slechts 16% van de volwassenen eet voldoende groenten. Terwijl groenten goed zijn voor lichaam en geest. In slechts 21 minuten eten we onze lunch op. Terwijl het belangrijk is om de tijd nemen voor eten. Je voelt je fitter en eet minder snel teveel

Veel mensen eten hun lunch alleen of onderweg op. Samen eten geeft een gevoel van verbinding en vergroot sociaal contact tussen mensen.

Daarom ondersteunt Veneca De Nieuwe Lunch Cultuur, die staat voor een positieve verandering in de manier waarop wij onze lunch invullen. Het is niet alleen een maaltijd om de dag door te komen, maar een gelegenheid om te genieten van hoogwaardig voedsel, de banden met collega’s te versterken en de productiviteit te bevorderen. Veneca leden kunnen met een gezonde lunch bijdragen aan het welzijn en de tevredenheid van werknemers, wat op zijn beurt een positieve invloed heeft op de algehele bedrijfsprestaties.

Samen met onze klanten zetten we ons in voor het aanbieden van gezonde maaltijden, duurzaamheid en diversiteit in het lunchaanbod. Door de zaak Koppert Cress te ondersteunen zetten we ons in voor werkgevers die hun mensen tijdens het werk gezond eten willen aanbieden zonder hiervoor fiscaal te worden gestraft.

Steun als ondernemer ook de Nieuwe Nederlandse Lunchcultuur! Te beginnen met de lunchcultuur binnen jouw bedrijf. Jouw cateraar kan je hierbij uiteraard ondersteunen.

Lees het manifest en deel het initiatief op website en socials. Samen werken we aan een gezonde lunchcultuur!